sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Hunajakaurakeksit karpaloilla

100 g voita
1 dl ruokokidesokeria (tavallinen sokeri käy myös)
2 rkl hunajaa
3 dl kaurajauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
30 g kuivattuja karpaloita

Ota voi sulamaan hyvissä ajoin huoneen lämpöön. Sekoita sokeri ja juokseva hunaja pehmeän voin joukkoon tasaisesti. Vinkki Saat kovastakin hunajasta juoksevaa, kun käytät sitä pienen hetken mikrossa. Lisää ruokasooda jauhojen joukkoon ja sekoita jauhot seokseen. Lisää joukkoon kuivatut karpalot ja sekoita massa tasaiseksi.

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Muotoile taikinasta jauhotetuin sormin 4 pötköä pellille ja painele litteäksi. Jätä reilusti tilaa pötköjen väliin, koska ne leviävät paistettaessa ja taikinasta tulee pellillinen keksejä. Paista uunin keskitasossa n. 12 min (ota uunista, kun reunat alkavat saada väriä) Leikkaa keksit heti lämpimänä vinottain n. 2 cm suikaleiksi. Keksien rakenteen on tarkoitus jäädä hieman nihkeäksi.

Herkullisia hetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti